انوش راوید

انوش راوید

مطالب و مقالات از وبسایت ارگ ایران www.arq.ir
انوش راوید

انوش راوید

مطالب و مقالات از وبسایت ارگ ایران www.arq.ir

آسیمیله کردن همگون ‌سازی فرهنگی

آسیمیله کردن همگون ‌سازی فرهنگی،   بمنظور درست دانستن از تاریخ،  منجمله تاریخ اجتماعی و حتی جغرافیای تاریخی،  نیاز است دانش خود را در مدنی و اجتماعی بالا برد.

آسیمیله کردن همگون ‌سازی فرهنگی

پیش نویس

      بمنظور درست دانستن از تاریخ،  منجمله تاریخ اجتماعی و حتی جغرافیای تاریخی،  نیاز است دانش خود را در مدنی و اجتماعی بالا برد.

تصویر از یک سنگ نگاره تخت جمشید،  عکس شماره 3380.

   توجه:  مطالب وبسایت ارگ ایران،  توسط ده ها وبلاگ و وبسایت دیگر،  بصورت خودکار و یا دستی کپی پیس می شود،  از این نظر هیچ مسئله ای نیست،  و باعث خوشحالی من است.  ولی عزیزان توجه داشته باشند،  که حتماً جهت پیگیر و نظر نوشتن درباره مطالب،  به ارگ ایران مراجعه نمایند:  در اینجا  http://arqir.com.

لوگو مراقب باشید در دام تاریخ نویسی استعماری نیافتید،  در اینجا، عکس شماره 1606.

برگه پیوست لینک زیر است:

کلیک کنید:  دانش مدنی و اجتماعی ایران و جهان

. . . ادامه دارد و بازنویسی می شود . . .

 آسیمیله کردن همگون ‌سازی فرهنگی

آسیمیلاسیون چیست؟  آسیمیله کیست؟

      همگون‌سازی فرهنگی یا همانندسازی فرهنگی یا آسیمیلاسیون فرهنگی در لغت به معنای متشابه سازی است.  در علوم انسانی پروسه‌ای است،  که موجب مستحیل شدن افراد یا گروه‌ هایی از میراث قومی متفاوت در فرهنگ حاکم جامعه می‌شود.  همگون سازی در واقع شدیدترین حالت فرهنگ ‌پذیری است،  و اکتساب ویژگی‌های فرهنگ حاکم را تا حدی شامل می شود،  که گروه همگون شده غیرقابل تشخیص از دیگر اعضای جامعه شوند.

      همگون سازی ممکن است،  از طریق اِعمال زور یا داوطلبانه و جابجای قومی انجام گیرد.  در فرایند فرهنگ ‌پذیری،  تغییر هدف‌دار زمانی اتفاق می‌افتد،  که یک گروه،  سلطه بر دیگری را از طریق اشغال نظامی یا کنترل سیاسی و اجتماعی برقرار می‌کند.

      فرایندهایی که در اثر تغییر هدف‌دار اتفاق می‌افتند،  عبارتند از آسیمیلاسیون اجباری،  یعنی جایگزینی کامل یک فرهنگ توسط دیگری،  و مقاومت در برابر فرهنگ حاکم.  از آنجایی که تغییر هدف‌دار بر اعضای فرهنگِ میزبان تحمیل شده ‌است،  کمتر احتمال دارد که اثرات آن در دراز مدت حفظ شود.

   چند مثال ــ  زمانی که ساکنان بومی آمریکا یعنی سرخپوستان برای نخستین بار با اروپاییان سفیدپوست برخورد کردند،  سه گزینه به آنها داده شد:  همگون شدن، تغییر مکان، یا نسل‌کشی.  اولین گزینه به معنای همگون شدن در فرهنگ حاکم، شهرنشینی،  رها کردن سنن قبیله‌ای و جذب شدن در جامعهٔ اروپایی بود.  آموزش ابزاری برای آسیمیلاسیون بود،  که در قالب مدارس شبانه‌روزی اجرا می‌شد.

      در اواخر ۱۸۰۰ میلادی، ساکنان بومی آمریکا در حال شکست از دولت بودند،  به ویژه پس از آنکه جنگ داخلی،  دست نیروها را برای گشت‌زنی در غرب باز گذاشت.  با این حال هنوز مشکل بومیان وجود داشت.  آنان وحشیانی خوانده می‌شدند،  که ساکن زمین‌های کشاورزان متمدن اند.

      در دههٔ ۱۸۶۰،  دولت به منظور آسیمیلاسیون بومیان ۴۸ مدرسهٔ روزانه را در نزدیکی سکونت‌گاه ‌های آنان احداث کرد.  ولی دولت نتوانست از این طرح به هدف خود برسد،  چرا که والدین دانش ‌آموزان قادر به تعلیم زبان و فرهنگ قومی به فرزندانشان بودند.

      در دههٔ ۱۸۷۰،  دولت طرح جدیدی را امتحان کرد،  مدارس شبانه ‌روزی.  برنامه این بود که دانش‌ آموزان سراسرِ هفته را در مدارسِ شبانه‌روزی،  دورتر از محلِ سکونتشان سپری کنند،  ولی این طرح نیز جواب نداد،  چرا که مدتی بعد خانواده ‌های بومیان به نزدیکی مدارس نقل مکان کردند.

      یکی از مهمترین طرح های آسمیله کردن فارسی زبانها در روسیه تزاری تا اتحاد شوروی برای فارسی زبانان آسیای میانه اتفاق افتاد.  سرزمین فارسی زبان خانات بخارا را در بین سه استان و یا جمهوری الکی مختار تقسیم نمودند.  سپس آسمیله کردن زبان فارسی را با تغییر خط و ممنوع کردن زبان فارسی شدت بخشیدند.

 آسیمیله کردن همگون ‌سازی فرهنگی

همگون سازی دینی

      همگون سازی دینی جزیی از همگون سازی فرهنگی است.  در این موارد دینهای غالب سعی می کنند،  با ایجاد شرایط قوانین آسیمیله کردن،  جامعه را همگون خود کنند.  نمونه آن زیاد است،  مانند قرون تاریک اروپا،  که همگون سازی دینی با خشونت انجام می شد.  اشغال قاره آمریکا و آسیمیله دینی مردم بومی آمریکا،  در اینجا.

کلیک کنید:  اتحاد مهم تاریخی فرهنگی

   مهم:  لطف نمایید درباره همگون سازیها در طول تاریخ دانش خود را بالا ببرید،  تا در مطالعه و بررسی های تاریخی توانایی بیشتری بدست آورید.

آسیمیله کردن همگون ‌سازی فرهنگی

Battle of Visby

تصویر از آثار نبرد 650 سال پیش،  عکس شماره 8747.

      در 1939،  یک گور دسته‌جمعی در سوئد کشف شد،  که به عقیده کارشناسان قدمتی 650 ساله داشت،  و مربوط به نبرد visby بین سوئد و دانمارک در سال 1361 میلادی بود.

      در این نبرد دانمارکی‌ها موفق به کسب پیروزی قاطع شدند،  با توجه به اینکه جنگ در تابستان رخ داده بود،  به دلیل گرمای هوا،  مُرده‌ها باید سریع دفن می شدند،  تا از فساد اجساد و بروز بیماری‌های واگیردار در منطقه جلوگیری شود.  به همین دلیل فرصت جمع‌آوری غنائم وجود نداشت،  و بسیاری از آنها در زره خود دفن شدند.

      باستان شناسان تنها در یک گور دسته‌جمعی بیش از هزار اسکلت کشف کردند،  که بسیاری از آنها با زره و ابزارهای جنگی بودند.  جهت اطلاع بیشتر در جستجو ها بنویسید Battle of Visby

   مهم:  اما در ایران می گویند،  در طول تاریخ همه از خارج و راه دور آمدند،  و کلی کشتند و غارت کردند،  در اینجا.  ولی حتی یک سنگ نبشته و کاخی و سربازخانه ای و قبری و اثری باقی نگذاشتند.  واقعاً این تاریخ نگارهای ما چرا دنبال اسناد نمی روند،  و فقط با ادبیات بازی می کنند و فلسفه می بافند.  چرا؟

آسیمیله کردن همگون ‌سازی فرهنگی

 

. . . .

مستند های مربوط

مستند های بیشتر را در آپارات وبسایت ارگ ایران ببینید،  لینک آن در ستون کناری

http://arqir.com

کلیک کنید:  تحلیل های علوم انسانی قرن جدید

کلیک کنید:  سازمان های تاریخ سازی استعماری

کلیک کنید:  برد حضور ایرانیان و در حاشیه همایش اصفهان

آبی= روشنفکری و فروتنی،  زرد= خرد و هوشیاری، قرمز=  عشق و پایداری،  مشروح اینجا

    توجه 1:  اگر وبسایت ارگ ایران به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  وبلاگ انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.

   توجه 2:  جهت یافتن مطالب،  یا پاسخ پرسش های خود،  کلمات کلیدی را در جستجو های ستون کناری ارگ ایران بنویسید،  و مطالب را مطالعه نمایید.  در جهت دانش مربوطه وبلاگم،  با استراتژی مشخص یاریم نمایید.

   توجه 3:  مطالب وبسایت ارگ ایران،  توسط ده ها وبلاگ و وبسایت دیگر،  بصورت خودکار و یا دستی کپی پیس می شود،  از این نظر هیچ مسئله ای نیست،  و باعث خوشحالی من است.  ولی عزیزان توجه داشته باشند،  که حتماً جهت پیگیر و نظر نوشتن درباره مطالب،  به ارگ ایران مراجعه نمایند:  در اینجا  http://arqir.com.

ارگ ایران   http://arqir.com

 

کلیک کنید:  تماس با ما      :     http://arqir.com/1