انوش راوید

انوش راوید

مطالب و مقالات از وبسایت ارگ ایران www.arq.ir
انوش راوید

انوش راوید

مطالب و مقالات از وبسایت ارگ ایران www.arq.ir

مطالب جالب و خواندنی اینترنتی

مطالب جالب و خواندنی اینترنتی

شماره  105

پیش نویس و فهرست در اینجا

تصویر ایران در کره زمین،  عکس شماره 3300.

  ــ  مت + لب = مت = کنده کاری + لب = تکه حاشیه،  مشروح در اینجا.

   توجه:  مطالب وبسایت ارگ ایران،  توسط ده ها وبلاگ و وبسایت دیگر،  بصورت خودکار و یا دستی کپی پیس می شود،  از این نظر هیچ مسئله ای نیست،  و باعث خوشحالی من است.  ولی عزیزان توجه داشته باشند،  که حتماً جهت پیگیر و نظر نوشتن درباره مطالب،  به ارگ ایران مراجعه نمایند:  در اینجا  http://arqir.com.

لوگو در دانش و بینش انقلابی باشید،  عکس شماره 1610.

برگه پیوست لینک زیر است:

 کلیک کنید:  مطالب جالب و خواندنی اینترنتی

مطالب جالب و خواندنی اینترنتی

ارگ خان خوقند

تصویر ارگ خان خوقند،  کاشی نوشته های این عمارت به فارسی است.  فارسی زبان تجاری و ادبی و علمی و میانجی بخش اعظم آسیای غربی و میانه و جنوبی،  در دوره میانه تاریخ بود.

سپاسگزاری از هم میهن های عزیز

برای یاری به زلزله زدگان غرب ایران

      ایرانیان نشان دادند،  که توانایی بالایی در کمک و یاری بیکدیگر دارند،  و می توانند نیروی بزرگ و پر انرژی خود را بشناسند.

تصویر صف بی پایان کمک های مردم به زلزله زدگان غرب،  عکس شماره 8744.

جمع بندی زلزله غرب ایران

      اینک که مراحل اولیه کمک به زلزله زدگان غرب ایران پایان یافته است،  بهتر است جمع بندی هایی در باره این یکی دیگر از فاجعه های همیشگی ایران داشته باشیم،  تا بتوانیم در آینده اصولی تر و اساسی تر به دلایل وقوع فاجعه و کمبودهای کمک های فوری و غیره این قبیل موارد،  که کم نیستند،  رسیدگی عملیتر و علمیتر شود.

      مثلاً یکی از مهمترین مواردی که لازم است،  در تمام روستاها و محلها و شهرهای ایران وجود داشته باشد،  باند فرودگاه هلیکوپتر است،  بطور کلی در ایران وجود ندارد.   تنها تغییر دادن واژه هلیکوپتر به بالگرد چیزی از تمدن را تغییر نمی دهد،  بلکه دانش و استفاده درست و پیوسته است،  که تمدن را تغییر می دهد.

     عزیزانی که می توانند این جمع بندی را داشته باشند،  لطف نمایید مطلب بفرستند،  تا در وبسایت ارگ ایران منتشر نمایم.

تصویر فرود در بیابان بالگرد،  عکس شماره 8745.

      عدم وجود باند فرود بالگرد در روستاهای ایران،  باعث از بین رفت وقت و سرعت عمل و صدمه های بیشتر می شود.

مطالب جالب و خواندنی اینترنتی

کشتی صفوی

تصویر انوش راوید و کشتی صفوی، عکس شماره 8855.

      می گویند این کشتی چوبی تاریخی،  که مقداری از چوب های آن باقی مانده است،  مربوط به دوره صفویه است،  ولی سندی در این باره ارائه نمی شود.  بنظرم ممکن است مربوط به دوره قاجار باشد،  که از ایران لبنیات و چرم و پوست به اروپا صادر می شد.

      این کشتی در بندر امیر آباد بهشهر،  یکی از جاذبه های گردشگری استان مازندران است.  باستان شناسان متعقدند،  کاربری این کشتی باربری بوده.

تصویر هایی از کشتی صفوی، عکس شماره 8856.

      کشتی های غرق شده نزدیکی بندرهای ایران،  از جمله موضوعات باستان شناسی زیر آب هستند،  که هنوز جدی به آن پرداخته نشده است.  باستان شناسان خارج کردن کشتی صفوی از آب را صلاح نمی دانند،  و معتقدند فرو رفتن بخش عظیمی از کشتی صفوی مازندران به زیر ماسه ها،  بهترین موقعیت را برای حفاظت از کشتی صفوی وجود آورده.

مطالب جالب و خواندنی اینترنتی

املای صحیح

سپاسگزار یا سپاسگذار

      در شبکه های اجتماعی و تالار های گفتگو یا نظرات وبها،  اشتباه های املایی زیادی دیده می شود.  یکی از این غلط های املایی،  کلمه سپاسگزار است.

      واژه سپاسگزار اگر با املای سپاسگذار نوشته شود، غلط است.

      برای به خاطر سپردن املای صحیح سپاسگزارم به مطلب زیر دقت نمایید:

      در فارسی دو ریشه نزدیک به هم از نظر املایی وجود دارد:  گزاردن و گذاشتن.

      گزاردن،  به معنای انجام دادن فعلی است،  مانند نمازگزار به معنی به جای آورنده‌ نماز.

      گذاشتن،  به معنای قرار دادن چیزی در جایی یا وضع کردن و بنیان نهادن چیزی، مانند گذاشتن کتاب در کتابخانه یا قانون گذاری.

      از آنجایی که سپاسگزار به معنای به جای آوردن سپاس و تشکر می باشد،  پس املای صحیح آن با واژه گزار صحیح است.

معنی نمی دانم

       حدود چهل سال پیش که در دانشگاه تهران تحصیل میکردم روزی امتحان تاریخ داشتیم، استاد آمد و فقط یک سوال داد و از کلاس بیرون رفت.

"مادر یعقوب لیث صفار از چه نظر در تاریخ معروف است؟"

      از هر کدام از همکلاسی هایم پرسیدم نمیدانستند. تقلب هم آزاد بود چون مُراقب و مُمتِحنی حضور نداشت اما براستی هیچکس چیزی نمیدانست.

      همگی دو ساعت نوشتیم  از صفات برجسته این بانوی بزرگِ ایرانی: ازشجاعت او - از مهارت در شمشیر زنی،  تیراندازی و اسب سواریِ او.  از تقوا، اخلاق و رفتارِ شایسته بانویی چون او!  خلاصه هرچه که در شأن و شخصیتِ مادرِ سرداری چون یعقوب لیث صفاری به ذهنمان آمد نوشتیم

      استاد بعد از دو ساعت آمد و ورقه ها را جمع کرد و رفت.  چند روز بعد  موقعِ اعلام نتایج امتحان تاریخ،  در تابلومقابل اسامی همه نوشته شده بود:  مردود.

      برای اعتراض به دفتر استاد رفتیم.  استاد گفت کسی اعتراض دارد؟  همه گفتیم آری.

     گفت:  خوب پاسخ صحیح را چرا ننوشتید؟

      پرسیدیم پاسخ صحیح چه بود استاد؟  گفت:  "در هیچ کتاب و منبع و سندٍ تاریخی، نامی از مادر یعقوب لیث صفار برده نشده است.  پاسخ صحیح "نمیدانم بود.

      همه چند صفحه نوشته بودید،  اما کسی شهامت نداشت بنویسد:  نمی دانم.

      ملتی که فکر میکند،  همه چیز میداند،  ناآگاه است.  بروید با کلمه زیبای نمیدانم آشنا شوید،  زیرا فردا گرفتارِ نادانی خود خواهید شد.

مطالب جالب و خواندنی اینترنتی

فرگشت متفاوت انسان

      کشف بیست ساله و افشای این کشف جدید،  فرگشت و تکامل انسان را تغییر داد.

      تصویر کاملترین اسکلت نادر انسانی سه و نیم میلیون ساله،  که در سال 1994 در غاری در کشور آفریقای جنوبی کشف شد،  عکس شماره 8857.

      عکس پروفسور رون کلارک از موسسه مطالعات تکاملی دانشگاه ویتواتزرند در ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی و دستیارانش،  که مدت بیست سال روی اسکلت کشف شده کار کردند،  تا بتوانند آنرا از درون سنگ خارج کنند،  عکس شماره 8858.

جهت اطلاع در جستجو ها بنویسید:   Little Foot Skeleton

آموزش در جهان امروز

      سرمایه داری جهانی اندیشه و ذهنیت را مشغول و پر کرده با:  دروغهای تاریخی،  تلویزیون و فیلمهای بی محتوا،  سیستم آموزشی غیر پویا و جویا،  و سکس و مواد و الکل و دود.  با این وضع بسیاری خود را نابغه و آزاد اندیش و با استعداد می دانند.  اما آنچه که از وضع جوامع زیر نفوذ مستقیم یا غیر مستقیم استعمار و امپریالیسم پیداست،  حقیری و بردگی فکری و بدنی بیداد می کنند. 

کوتاه تاریخی

      بعد از مشروطیت و در دوره اول تا دوم مجلس به امور زیادی رسیدند،  و قوانین تصویب کردند،  منجمله قوانین تجاری و درباره وزن و اندازه،  از قبیلِ:  مـن، چارک، خروار، سیر، درم، زرع، جریب و مانند اینها.

      قبل از این تصویب،  در هر منطقه از ایران میزان وزن و اندازه متفاوت بود،  و مقیاس خود را داشتند، و بعد از این قانون آنها منسوخ شدند.  بدین ترتیب در همه کشور وزن و اندازه و پیمانه یکسان مانند کشورهای اروپایی،  به ترتیب اعشاری و سیستم متریک مانند:  متـر، گرم، لیتر، سانتی‌گراد،  مقرر و همگانی شد.

      انقلاب مشروطیت جهت گذر تاریخی از فئودالی دوران قاجار،  به بورژوازی جدید بود.  این دوره گذر تاریخی در ایران کوتاه و شبیه سازی و دستکاری شده بود.  بنابر این نتوانست خواسته های ایرانی را در رشد و تکامل تاریخ اجتماعی ایران سازمان و شکل دهد.

عکس یک خروس فروش دوره گرد در دوره قاجار،  عکس شماره 1309 .

مراسم عروسی مائوری

      فیلم در پائین صفحه،   بمنظور یک تحقیق جامعه شناسی تاریخی،  لطف نمایید ببینید مانند این مراسم،  در کجای ایران یا افغانستان یا پاکستان وجود دارد،  منتظر نظرات شما عزیزان هستیم.

اجرای رقص سنتی هاکا دریک مراسم عروسی در نیوزلند توسط خانواده داماد.  این رقص در میان اقوام مائوری (بومیان نیوزلند) باب بود،  و پیش از جنگ،  ترس و وحشت را در دل دشمنان،  زنده می کرد.  با گذشت زمان،  به رقص مراسم خوش آمدگویی و سایر مراسم تبدیل شد.

       تاکنون چنین حجمی از حس اساطیری در مراسم عروسی ندیدم.

انتقال پایتخت اسرائیل

      این چند روزه بحث پیرامون انتقال پایتخت اسرائیل از تل آویو به اورشلیم،  خیلی داغ شد،  بویژه در خاورمیانه و ایران.  اما من هیچ کدام از این بحثها و نظرهای نوشته و گفته شده را نپسندیدم.  از نظر من این یک کار از پیش طراحی شده،  برای ادامه روند رشد و تکامل سرمایه داری امپریالیسم است،  و به هیچ عنوان یک اقدام و نقشه جدید نیست.

      در پنجاه سال گذشته جهان سرمایه داری با بحران های زیادی روبرو بود،  منجمله با بیکاری،  و ضعف و کم شدن بازگشت سود سرمایه.  بویژه در این ده سال گذشته با رشد تولید چین و کشور های دیگر،  این وضع برای غرب مشکل سازتر شده.  آنها برای رفع و جلوگیری از این مسائل مجبورند از طرح هایی مانند جنگ جهانی دوم استفاده کنند،  اما در مقیاس کمتر و بیشتر و پیشتر کنترل شده.

     ما ملت ایران باید مراقب باشیم،  در دام ترفند های جنگ طلبانه امپریالیسم،  برای نجات سرمایه داری نیافتیم.  مراقب باشیم آنها از ما ملتی که محتاج همه چیز هستیم،  یک ابر قدرت الکی نسازند،  و یک جنگ خیلی خطرناک دیگر را به ایران تحمیل نکنند.  آنها برای بقای خودشان به هر کاری دست می زنند،  منجمله وارد کردن ایران به یک جنگ نابود کننده.

      در نهایت با این جنگ،  سرمایه های خاورمیانه اصطلاحی،  به بانک های سرمایه داری غرب می رود،  بیکاران آنها کار موقت نظامی و وابسته به جنگ بدست می آورند،  و در پایان سرزمین های نابود شده ای برای باز سازی و بردن منابع بدست می آورند.  درصورت که این جنگ که احتمال آن زیاد است بوقوع بپیوندد،  تمام کشورهای منطقه قربانی آن خواهند بود.

   پرسش مجید:  نوشته اید یک کار از پیش طراحی شده منظور چیست؟

   پاسخ انوش راوید:  بمنظور اطلاع از این قبیل کارها و طرحها نیاز است از "حیدری نعمتی" بخوبی دانست.  در روش های حیدری نعمتی یک موضوع پیش پا افتاده را بهانه درگیری می کردند،  که در نهایت صاحبان قدرت از آن سود می بردند.  در جستجو های وبلاگم بنویسید حیدری نعمتی.

      سفارت پر جمعیت آمریکا بیست کیلومتر اینطرف و آنطرف باشد،  چه فرقی می کند،  یک سفارتخانه با بیش از هزار پرسنل،  بزرگترین سفارت جهان.  شاید هرگز از نظر مالی و غیره توانایی انتقال کامل آنرا پیدا نکنند،  اما این موضوع را دست مایه عوامل خودشان در جهان می کنند،  که حیدری نعمتی شوند.

مطالب جالب و خواندنی اینترنتی

25 دی در تاریخ

      در 25 دی ۳۲۵ خورشیدی برابر ۳۳۴ قمری،  احمد دیلمی ملقب به معزالدوله و مُکَنّیٰ به ابوالحسین فرزند بویه،  از امیران بوییان،  موفق به شکست دادن خلیفه عباسی المستکفی بالله شد.

      تاریخ نگاران اروپایی 15 ژانویه 946 میلادی،  فتح مقرّ خلیفه عباسی و پس گرفتن ناحیه ای،  که پایتخت امپراتوری باستانی ایران در آنجا قرار داشت.  برای ایرانیان روزی بزرگ،  ثبت تاریخ کرده اند.

   نظر انوش راوید:  در دوران خلفای عباسی سازمان قبیله ای دینی در ساختارهای اجتماع در قلمرو دینی استقرار داشت.  فرو ریختن این ساختار اجتماعی،  که سازمانی بود،  سرزمینهای تخت پوشش در جنگ قبایل و حکومتها قرار گرفتند.

      جنگهای بزرگ و کوچک،  نتیجه سردرگمی بین دین گرایی و ملی گرایی،  و گرایشهای مختلف آنها بود.  در دوره صفویه،  که ساختار جدید نو فئودالی شکل گرفت،  جنگهای قومی در ایران و کل منطقه پایان یافت.

      امیدوارم در این قرن دانش و بینش،  سردرگمی بین دین گرایی و ملی گرایی،  و گرایشهای مختلف آنها،  وجود نداشته باشد،  و هر چه زودتر ساختار نوینی در تاریخ اجتماعی ایران شکل گیرد.

   مهم:  سرنوشت را حکومتها نمی سازند،  سرنوشت را مردم رقم می زنند،  ولی حکومتها تاریخ را می نوشتند.  در قرن جدید با امکانات وسیع تحقیق و تحلیل و نشر،  مردم نیز می توانند تاریخ را بنویسند.

مطالب جالب و خواندنی اینترنتی

بیستم دی

      بیستم دی،  بزرگداشت میرزا تقی‌خان فراهانی معروف به امیرکبیر است.  میرزا تقی‌خان فراهانی در روستای هزاوه، از توابع استان مرکزی کنونی،  در 1186 هجری خورشیدی دیده به جهان گشود.

وی همسر عزت‌الدوله، خواهر ناصرالدین‌شاه و صدراعظم ایران بود.

      تاسیس دارُالفُنون، انتشار روزنامه وقایع اتفاقیه،  و رسیدگی به وضع مالیه دربار،  از مهمترین اصلاحات امیر کبیر در دربار ایران بود.

      اصلاحات امیرکبیر اندکی پس از رسیدن وی به صدارت آغاز شد،  و تا پایان صدارت کوتاه وی ادامه یافت.  مدت صدارت امیر کبیر 39 ماه بود.

      امیرکبیر پس از این که با توطئه اطرافیان شاه از مقام خود برکنار و به کاشان تبعید شد،  در حمام فین به دستور ناصرالدین‌شاه به قتل رسید.  پیکر وی در شهر کربلا‌ به خاک سپرده شده‌ است.

   پرسش از عموم:  چرا در خارج از ایران و در خاک عثمانی بخاک سپرده شد؟  آیا شما برای دیدار آرامگاه این بزرگ ایرانی اندیشه کرده اید؟

اوراق قرضه دولت دکتر مصدق

تصویر اوراق قرضه دولت دکتر مصدق،  عکس شماره 8859.

      شصت و پنج سال پیش در چنین روزهایی صحبت از خرید اوراق قرضه ملی بود.  در سال‌های تحریم نفت در زمان دکتر مصدق به سال 1331 جهت حل مشکلات اقتصادی ناشی از عدم فروش نفت اوراق قرضه ملی چاپ شد.  هر برگه یک صد ریال به مدت دو سال و با جایزه سالیانه 6 ریال به امضای نخست وزیر،  وزیر دارایی محمود نریمان،  بعضی جهت کمک به دولت اصل و جایزه آن را اصلا دریافت نکردند،  منجمله خریدار اوراق قرضه فوق که کوپن‌های آن جدا نشده‌اند.

      در طراحی اوراق قرضه، یک طرف تصویری از دکل نفتی و طرف دیگر عکس پالایشگاه دیده می‌شود،  شاید می‌خواستند بگویند اگر نفت نیست ملت که هست.  یا شاید می خواستند بگویند این اوراق قرضه به خاطر تحریم نفت است،  و از کلمه (جایزه) به جای (بهره) استفاده شده است.

داستان فروش اوراق قرضه دولت دکتر مصدق

تصویر محمدحسن شمشیری بنیانگذار چلوکبابی شمشیری در تهران،  عکس شماره 8860.

وقتی مجلس شانزدهم، نفت را ملی اعلام کرد، نفت ایران با تحریم گسترده از سوی انگلیسی ها رو به رو شد، تا جایی که اداره کشور عملا امکان پذیر نبود. در این شرایط دولت مصدق، برای تامین هزینه های اولیه کشورداری، اوراق قرضه منتشر کرد، به بهای هر ورقه ده تومان.

      خود دکتر مصدق به اندازه دوهزار تومان از این اوراق خرید. در این میان بازاری خوش نام آقای محمدحسن شمشیری بنیانگذار چلوکبابی شمشیری در تهران با خرید صدهزار تومان اوراق قرضه، کمک بزرگی به دولت کرد؛ یعنی شاهکار دکتر مصدق در اداره شایسته کشور بدون فروش نفت، بی کمک این مرد بزرگ حاصل نمیشد.

      آقای شمشیری عضو جبهه ملی بود،  بعد از کودتا دستگیر شد،  و به جزیره خارک تبعیدش کردند. آن روزها زمانی بود که پول هنوز دست برخی انسانهای شریف و بلند نظر بود،  که به جای رانتخواری و پولشویی،  سرمایه شان خرج منافع ملی میشد.

      اگر روزی گذارتان به ری، این شهر قدیمی در جنوب تهران افتاد سری به ابن بابویه بزنید و ببینید،  که ری در خاک خود بزرگانی چون محمدحسن شمشیری را هم در آغوش گرفته،  مردی که بخشی از آرامگاه خانوادگی اش را به جهان پهلوان ایران،  غلامرضا تختی اختصاص داده،  تا نشان دهد همه خادمان ایران از یک خانواده اند.

مطالب جالب و خواندنی اینترنتی

هخامنشیان در مصر

   لوح تدفینی «جدهرـ بس» پسر «ارتام» ایرانی،  که از سقاره مصر کشف شده است،  و  طرح لوح فوق،  عکس شماره 5848.

تجارت سرهای قطع شده

      آیا از تجارت سر قطع شده انسان چیزی شنیده بودید،  حتماً درباره سر قطع شده دشمنان در تاریخ تا زمان داعش شنیده اید،  اما مهم تجارت این سرها است،  که توسط استعمارگران رایج شد.

      بومیان جزایر نیوزلاند بعد از مرگ بزرگان خود سر آنها را قطع،  و به شیوه خود مومیایی می کردند.  آنها ابتدا مغز و چشمها را تخلیه کرده،  و سپس گوش و بینی و دهان را از پارچه و صمغ پر نموده،  و در دیگ می گذاشتند،  تا ساعتی بجوشد.  بعد آنرا در معرض دود مستقیم آتش قرار داده،  و دودی میکردند.  در مرحله بعد آنرا زیر نور خورشید می گذاشتند،  تا کاملا خشک شود،  و سرانجام آن را با چربی بدن کوسه چرب و روغنی میکردند،  تا خطوط صورت و خالکوبی ها کاملا حفظ شود.

      به این سرها "موکوموکا" گفته میشد،  آنها این سرها را در جعبه های پرنقش و نگار و فاخر قرار میدادند،  و فقط در مراسم خاص آنها را در معرض دید دیگران میگذاشتند.

      خرید و فروش این سرها از زمان ورود سفید پوستان به این جزایر آغاز شد. آنها برای خرید این سرها از خودشان علاقه نشان دادند،  موزه داران اروپایی و آمریکایی حاضر بودند،  مبالغ هنگفتی درازای این سرها بپردازند،  و به درخواست بومیان به آنها اسلحه بدهند.

      بومیان که با حجم گسترده درخواست ها مواجه شده بودند،  تصمیم گرفتند تا افراد سطح پایین قبیله خود و یا افراد قبایل متخاصم را بکشند،  و از سرشان موکوموکا بسازند!  کار به جایی رسید که قربانیان را به کشتی سفید پوستها میبردند،  و از آنها میخواستند تا آنها انتخاب کنند،  که از سر کدام یک برایشان “موکوموکا” بسازند!

      غارها و شکاف سنگها و میانه درختان،  جایی برای پنهان شدن بومیانی بود،  که نمیخواستند موکوموکا شوند.  پس از مدتی تب خرید سرها فروکش کرد،  ولی همیشه کسانی بودند،  که به خرید آن اشتیاق داشتند.  در عکس فوق هوراتیو روبلی یکی از افسران بلند پایه انگلیسی رو ملاحظه می کنید،  که حدود ۳۵ سر را خریداری کرد،  و آنها را به موزه تاریخ طبیعی آمریکا فروخت.

تصویر سرهای بریده،  عکس شماره 8772.

پاندورا اسطوره یونان

      در اسطوره‌های یونان، پاندورا نخستین زن روی زمین است.  هفائستوس او را به دستور زئوس از آب و گِل ساخت،  تا پرومتئوس که با انسان‌ها دوستی می‌کرد را مجازات کند.  خدایان به او نعمت‌های فراوانی بخشیدند.  آفرودیته به او زیبایی بخشید،  آپولو موسیقی،  هرمس اعتقادات دینی و هر خدای المپین دیگری نیز به همین ترتیب هدیه‌ای به پاندورا داد.  از این رو در پایان هرمس نام پاندورا به معنی «تمام نعمت‌ها» را روی او می‌گذارد.

      پرومتئوس او را از زئوس نپذیرفت، اما برادرش اپیمتئوس او را به همسری برگزید.  پاندروا در جعبه‌ای که گفته شده بود هرگز نگشاید،  گشود و مصیبت‌ها بر روی زمین پراکنده شد.  تنها امید در جعبه باقی‌ماند تا تسلای بشر باشد.

جعبه پاندورا

      جعبه پاندورا،  به روایت افسانه‌های یونانی جعبه‌ای بود با محتوای تمامی بلاها و شوربختی‌های ناشناخته بشریت از جمله کار، بیماری، مرگ و غیره.

      پاندورا (اولین زن جهان) که بخاطر دزدیده شدن آتش توسط پرومته (از اجبار با پاندورا نامزد کرده بود) بخشی ازجریمه‌های بشریت محسوب می‌شد، جعبه‌ای از زئوس دریافت کرد تا به انسانها هدیه دهد و سفارش کند که هرگز آنرا نگشایند؛ ولی پاندورا پس از ازدواج با برادر پرومنه یعنی ایمپتئوس، خود جعبه را گشود و بلاها و شوربختی‌ها از داخل آن سرریز و بر روی زمین پراکنده شدند. زمینی که تا آن زمان هیچگونه مشکل و بدبختی نمی‌شناخت. تنها امید در جعبه باقی‌ماند تا تسلای بشر باشد.

      به گفته «گیزلا فوکس» این اسطوره در دوران باستان مورد توجه چندانی قرار نگرفت و ابتدا در دوران رنسانس معروفیت یافت.

     امروزه اصطلاح «جعبه پاندورا» به عنوان ضرب‌المثل در رابطه با مواردی استفاده می‌شود که فلاکتی بی علاج به بار آمده باشد.

    برچسبها:  مطالب جالب، جالب و خواندنی، خواندنی اینترنتی، ارگ خان خوقند، زلزله غرب ایران، کشتی صفوی، املای صحیح، فرگشت انسان، مراسم عروسی، انتقال پایتخت.

مطالب جالب و خواندنی اینترنتی

پرسشها و پاسخها

بخشی از نظرها و پرسشهای این برگه

   نظر و پرسش شما:  . . . نظر و پرسش خود را بنویسید . . .  در اینجا

   انوش راوید:  منتظر پرسشها و نظرهای شما گرامیان هستیم.

 

. . . .

 

مستند های مربوط

مستند های بیشتر را در آپارات وبسایت ارگ ایران ببینید،  لینک آن در ستون کناری

http://arqir.com

مراسم عروسی مائوری - بمنظور یک تحقیق جامعه شناسی تاریخی، لطف نمایید ببینید مانند این مراسم، در کجای ایران یا افغانستان یا پاکستان وجود دارد، منتظر نظرات شما عزیزان هستیم. 

............................

کلیک کنید:  تمدن های کهن ایران و جهان

کلیک کنید:  جغرافیای استانها و دیدنی های ایران

کلیک کنید:  خاصیت خوراکیها و برکات طبیعت ایران

آبی= روشنفکری و فروتنی،  زرد= خرد و هوشیاری، قرمز=  عشق و پایداری،  مشروح اینجا

    توجه 1:  اگر وبسایت ارگ ایران به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  وبلاگ انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.

   توجه 2:  جهت یافتن مطالب،  یا پاسخ پرسش های خود،  کلمات کلیدی را در جستجو های ستون کناری ارگ ایران بنویسید،  و مطالب را مطالعه نمایید.  در جهت دانش مربوطه وبلاگم،  با استراتژی مشخص یاریم نمایید.

   توجه 3:  مطالب وبسایت ارگ ایران،  توسط ده ها وبلاگ و تارنمای دیگر،  بصورت خودکار و یا دستی کپی پیس می شود،  از این نظر هیچ مسئله ای نیست،  و باعث خوشحالی من است.  ولی عزیزان توجه داشته باشند،  که حتماً جهت پیگیر و نظر نوشتن درباره مطالب،  به ارگ ایران مراجعه نمایند:  در اینجا  http://arqir.com.

ارگ ایران   http://arqir.com

 

کلیک کنید:  تماس با ما      :     http://arqir.com/1